هنگام بررسی سیستم های کنترل تردد نیاز است که قبل از تصمیم گیری برای انتخاب، برخی از پارامترهای مهم در این زمینه در نظر گرفته شود. بسیاری از افراد فقط معیار هزینه را مد نظر قرار می‌دهند اما در کنار هزینه باید پارامترهای همچون نوع امنیت مورد نیاز و افراد استفاده کننده سیستم های کنترل تردد را مد نظر قرار داد.

سیستم های کنترل تردد، در انواع مختلفی عرضه شده‌اند که از نظر پیچیدگی و سهولت استفاده از یکدیگر متمایز می‌شوند. برخی از سیستم های کنترل تردد از راهکارهای ساده‌ای همچون صفحه ‌کلید ورودی استفاده می‌کنند که کاربران رمز ورود را وارد میکنند و  برخی دیگر امکانات بیشتری همچون بیومتریک دارند.

سیستم های کنترل تردد باید به گونه‌‌ای طراحی شود که افراد مجاز و کارمندان، مجوز تردد در نقاط تعریف شده را داشته و به کمک این سیستم بتوان دسترسی افراد را تعریف کرد. با تعریف دسترسی و نقاط مربوطه در صورت تردد افراد به نقاط مختلف، سیستم های کنترل تردد می‌توانند تصمیم گیری نماید. سیستم های کنترل ترددی که دارای پیچیدگی بالابوده و یا شامل مراحل مختلفی برای شناسایی کاربر است، باعث سردرگمی کاربر می‌شود، بالطبع این سردرگمی سبب می‌شود که کاربر نتواند مجوز ورود را دریافت نماید و در نهایت آژیر سیستم به صدا در خواهد آمد.به طور کلی توصیه می‌گردد که  سیستم های کنترل ترددی که کاربری آن ساده و قابل لمس است را برای مدیریت ورود و خروج استفاده نمایند. در مقاله زیر مروری بر این سیستم‌ها خواهیم داشت.

سیستم های کنترل تردد :

برای انتخاب سیستم های کنترل تردد متناسب با نیاز امنیتی شما اندازه محیط فاکتور مهم و اساسی به شمار می‌آید. علاوه بر این در بسیاری از دفاتر تجاری و سازمان‌ها، مکان‌های بسیاری با سطح دسترسی متفاوت تعریف می‌گردند که برای طراحی بهینه سیستم های کنترل تردد باید این موقعیت‌ها و مکان‌ها شناسایی شده و در طراحی مد نظر قرار گیرد.

طراحی نقشه و پلان اولیه در یک فلوچارت و دیاگرام به شما کمک می‌نماید که سیستم های کنترل تردد خود را بهینه‌تر طراحی نمایید، به طور مثال تعریف مناطق و سطح دسترسی آن در یک دیاگرام حساسیت مکان‌های مختلف را برای شما آشکار می‌نماید و در دیاگرام دیگر می توانید سطح دسترسی افراد به مکان‌ها را نمایش دهید، این دو دیاگرام به شما در طراحی کمک شایانی خواهد نمود. خروجی این طراحی مناطقی را برای شما مشخص می‌نماید که حساسیت بالایی دارند و شما باید برای این مناطق از روش‌های پیچیده‌تر استفاده نمایید تا سطح امنیت را در این مناطق ارتقا دهید.

سیستم کنترل تردد به معنای مدیریت و کنترل تردد یا دستیابی به یک منبع و گرفتن سرویس از آن می باشد. همچنین این سیستم وظیفه اعلام خطر را نیز برعهده دارد. اعطا یا سلب مجوز دسترسی به منبع سرویس، شامل قفل و یا باز کردن درب ها و دنبال کردن مسیر ورود و خروج اشخاص می باشد که می تواند داخل یک ساختمان، یک محدوده یا طبقه خاصی از آن یا حتی تعدادی از ساختمان های وابسته به یک منطقه باشد.

سیستم های کنترل تردد که در مناطق حساسی همچون دیتا سنترها، گاو صندوق‌ها، مکان‌های آرشیو اسناد محرمانه، نصب می‌گردند باید ورود و خروج افراد غیر مجاز را محدود نمایند. این محدودیت سبب می‌شود که شما مطمئن شوید اطلاعات و اسناد به دست افراد غیر مجاز نمی‌رسد.

تعریف سطوح دسترسی به مناطق مختلف برای هر فرد در پایگاه داده سامانه کنترل تردد تعریف می‌گردد. تعریف سطح دسترسی توسط برای هر فرد توسط  افراد ذیصلاح، مدیران و یا پرسنل مسئول  در سامانه تعریف می‌شود.

هرچقدر سطح دسترسی به پایگاه داده کنترل تردد محدودتر باشد، ثبات امنیت بیشتری فراهم می‌شود، از آنجاکه پایگاه داه با سامانه کنترل تردد ادغام شده است،دسترسی به این پایگاه باید بسیار محدود شده و فقط چند نفر مجوز تعریف را داشته باشند.

 

حتما بخوانید: دوربین های مداربسته نظارتی پارکینگ

انواع مختلف سیستم های کنترل تردد :

بسیاری از سیستم‌های کنترل تردد در کسب و کارهای کوچک و منازل مسی، از صفحه کلید استفاده می‌نمایند. اما این سیستم‌ها اگرچه مقرون به صرفه هستند اما استفاده از آن در سازمان‌هایی که تعداد مراجعه کنندگان در آن زیاد بوده و نیاز به تعریف نفرات جدید دارند، ناکارامد خواهد شد.

یک عیب عمده در این روش، اشتراک گذاری رمز عبور کارمندان با همکاران خود می‌باشد و یا معضل دیگر نوشتن رمز عبور در روی کاغذ و چسباندن آن در معرض دید عموم است. با این کار رمز عبور افشا شده و همه افراد از رمز عبور فرد مذبور آگاه می‌شوند. افشا شدن رمز عبور در سیستم های کنترل تردد و یا به اشتراک گذاری آن، مدیریت سامانه امنیتی را مختل خواهد نمود و بسیاری از مراجعه کنندگان به کمک رمز عبور افشا شده ساختمان را ترک می‌نمایند.

استفاده از فناوری بیومتریک و یا کارت‌های RFID  و یا تگ‌های جاسوئیچی برای اماکن پرتردد و سازمان‌های بزرگ کاربرد بیشتری دارد. فناوری‌بیومتریک از خصایص یکتای انسان برای احراز هویت استفاده می‌کند که اثر انگشت و اسکن عنبیه چشم نمونه‌ای از کاربردهای بیومتریک هستند همچنین برخی از ابزار فیزیکی نظیر جاسوئیچی و کارت های RFID که شناسه منحصربه‌فردی دارند، می‌تواند در این سازمان‌ها برای کنترل تردد به کار رود. کپی کردن خصایص بیومتریک بسیار دشوار است و دیگر کسی نمی‌تواند از این خصیصه کپی کرده و از سازمان خارج شود.

همانطور که اشاره شد یکی دیگر از روش‌‌های سیستم های کنترل تردد، استفاده از قرائتگرهای  RFID و تگ‌های آن است. به هر نفر یک تگ ارائه می‌گردد و در سیستم های کنترل تردد این تگ به عنوان شناسه فرد معرفی می‌شود. تگ‌ها در نزدیکی قرائتگر اطلاعات را به سیستم های کنترل تردد به صورت بی سیم (ارتباط نزدیک 10 سانتی متری) ارسال می‌کنند و در صورت وجود مجوز، دسترسی افراد به منطقه میسر خواهد شد.

جهت مطالعه کامل این مقاله به آدرس سایت www.rdsiran.com منوی آموزش قسمت مقاله های آموزشی مراجعه فرمایید.


سیستم های امنیتی و حفاظتی کنترل ,های ,تردد ,سیستم ,تعریف ,دسترسی ,کنترل تردد ,سیستم های ,های کنترل ,و یا ,رمز عبورمنبع

دوربین مداربسته p2p چیست و چگونه کار می کند؟

دوربین های مداربسته مکعبی یا CUBE

دوربین مداربسته ایرانی

آشنایی با سیستم های کنترل تردد

حالت ضد مه در دوربین های مداربسته

مزایای خرید دوربین مداربسته از یک برند اصل

برق اضطراری برای دوربین های مداربسته

مشخصات

آخرین جستجو ها

sepi وبلاگ آژانس مسافرتی مهر پرواز|مجری مستقیم تور خارجی،رزرو آنلاین بلیط،نوروز97 خرید کاغذ دیواری ارزان قیمت سایت تفریحی و سرگرمی نیو مطلب قیمت انواع کیسه جاروبرقی خرید اینترنتی قطعات بیل مکانیکی Pc200 ارزان سرا ناجی فایل annaliseu2vuj9gh blog webdesign